5 Adımda Kil Maskesi Uygulama Rehberi: Pürüzsüz Bir Cilt İçin İpuçları

5 Adımda Kil Maskesi Uygulama Rehberi: Pürüzsüz Bir Cilt İçin İpuçları

Nemli, parlak ve pürüzsüz bir cilt istiyorsanız kil maskesi ile yollarınız kesişecek demektir. Cildin çarpıcı ve bir o kadar sağlıklı görünmesinde etkili sonuçlar veren bu kozmetik ürün, hem kullanıcılar hem de salonlar için müthiş değerlidir. Her ne kadar bazıları cildi temiz tutmak için günde 3 defa yıkamanın yeterli olduğunu savunsa da kullanıcılardaki artan bilinçlilikle beraber bu şekilde olmayacağı anlaşılmıştır. Dolayısıyla gerek evlerde gerekse salonlarda kil uygulaması sıklıkla yapılan bir cilt bakımı haline gelmiştir.

Bu yazımızda kil maskesi nedir, yararları nelerdir?  5 adımda nasıl uygulanır? Üzerine bilgiler yer almaktadır.

Kil Maskesi Nedir, Yararları Nelerdir?

Kil; ciltteki bakterileri ve yağı absorte etme özelliğine sahip olmasıyla cilt bakımında etkili sonuçlar veren bir kişisel bakım ürünüdür. Doğal bileşenlerden elde edilmesiyle oldukça sağlıklıdır. Bu cilt bakımı ürününün yararlarını maddeler halinde sıralayacak olursak;

  • Anti-mikrobiyal özellikleriyle cildi derinlemesine temizler,
  • Cilt hücrelerine oksijen verir,
  • Cilt hastalıklarına karşı koruma sağlar,
  • Cildin derinlemesine nemlendirilmesini sağlar,
  • Yağlı ciltlerdeki fazla yağı absorbe eder,
  • Cildin daha aydınlık görünmesini sağlar,
  • Rahatlatıcı etkisiyle SPA deneyimi yaşatır,
  • Elastikiyetini artırarak daha genç bir görünüm sunar.

Yukarıda sıraladığımız bir çok yararı ile bu maske, cilt bakım rutininde yer verilmesi gereken bir üründür. Ancak kullanım sıklığına ve cilt tipine uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca doğal bileşenlerden oluşan bir maske olması oldukça önemlidir. Bunu da ancak bilinen bir markanın ürünlerini kullanarak sağlayabilirsiniz.

Kil Maskesi 5 Adımda Nasıl Uygulanır?

Doğru ürün ve doğru şekilde uygulandığında kil maskesi, cilt için mükemmel yararlar sunar. Hangi sıklıkla uygulanacağı ise kullanılan maskenin türüne ve cilt tipine bağlıdır. Karma, normal ve kuru cildi olanlar, genelde haftada iki kez uygulandığında etkili bir sonuç alınabilir. Bunun yanında cildi aşırı yağlı olanlar ise günlük olarak kullanabilir. Ancak cildi çok hassas olanlar da sık kullanım tahriş ve daha fazla cilt kuruluğuna neden olabilir. Böyle bir durumda haftada bir kez kullanılması yeterlidir.

Kil maskesi 5 adımda nasıl uygulanır beraberce bir bakalım;

Uygulama Öncesi Hazırlık Aşaması

Maskenin etkili sonuçlar vermesi için temiz bir cilde uygulanması oldukça önemlidir. Böylelikle ciltten, kilin nüfus etmesini önleyebilecek bakteri ve kir tabakası temizlenmiş olur. Gereken temizliği bu amaçla geliştirilmiş sabun, köpük veya jel ile yapabilirsiniz. Ayrıca daha derinlemesine bir cilt temizliği için buhar kullanabilirsiniz. 

Kil Maskesi Uygulama Aşaması

Cildin hazırlanmasının ardından ellerin hijyeni sağlanmalıdır. Bu sayede kirli ellerden cilde bakteri ve kir aktarımı önlenmiş olur. Maske, parmak uçları, bu amaçla geliştirilen bir spatula veya fırça ile ince bir tabaka halinde cildinize sürülmelidir. Uygulama yaparken tek kat sürülmesine özen gösterilmelidir, çünkü kat kat sürüldüğünde kuruması zorlaşır. 

Maskeyi Kurutma Aşaması

Kuruma aşamasında önerilen süre kadar ciltte kalmasına dikkat edilmelidir. Bilinmelidir ki; uzun süre kalması maskenin etkinliğini artırmaz. Bu aşama da pul pul dökülecek kadar kurumasına izin verilmemelidir. Biraz yapışkan ve rengi açılmışsa, önerilen süre de dolduysa genelde kuruma için yeterlidir.

Maskenin Temizleme Aşaması

Maskeyi ciltten temizlemek için ılık su veya nemli bir bez ile dairesel hareketlerle ovalamak genelde yeterlidir. Temizleme aşamasında ise ciltten tamamının arındırılmasına özen gösterilmelidir. Aksi takdirde kalan kısım cilt gözeneklerini tıkayarak sivilce oluşumuna neden olabilir. İşlem ardından da cilt iyice kurulanmalıdır.

Maske Sonrası Bakım Aşaması

Son aşama olarak cildi nemlendirecek şekilde bakım yapılmalıdır. Günün hangi saati uygulandığına göre gündüz veya gece bakım kremi kullanılabilir. Bunun yanında kullanılacak nemlendiricinin cilt yapısına uygun olması önemlidir.

Unutulmamalıdır ki; kil maskesi sadece özel günler için değildir. Haftada iki kez kullanıldığında cilt bakımı için sağlıklı etkiler yaratabilir. Eğer sizde salon müşterileriniz için etkili sonuçlar verecek kil maskesi satın almak istiyorsanız Kozmetik Deponda’dan online olarak temin edebilirsiniz. 

Kozmetik Deponda geniş ürün gamından, ürün kalitesine, teslimat politikalarından, müşteri hizmetlerine kadar tüm özellikleriyle beklentilerinizi karşılayabilecek bir online alışveriş platformu. En kaliteli kil maskesi tiplerini en iyi fiyatlarla sunar. Böylelikle kârlılığınız adına avantajlı alışveriş yapabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Kozmetik Toptancısı Seçimi: Nelere Dikkat Etmelisiniz?


 
Etiketler: kil maskesi
Ocak 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR