Cildiniz İçin Canlandırıcı Bir Dokunuş: Nemlendirici Krem ve Faydaları

Cildiniz İçin Canlandırıcı Bir Dokunuş: Nemlendirici Krem ve Faydaları

Nemlendirici krem, özellikle ciltte epidermal bariyer değişikliği ve epidermal su içeriğinin azalması durumunda, günlük bakım için önemli bir bileşenidir. Cilt sağlığını korumanın yanı sıra başka yararları da vardır. Cilt kuruluğuyla birlikte ortaya çıkan atopik bozukluklar ve diğer dermatit türleri nedeniyle bozulmuş cilt bariyeri sorunlarını tedavi etmek için önemli bir üründür. Kişisel bakım ürünleri arasında ilk sıralarda yer alan nemlendirici krem, güzellik salonu ve kuaför gibi işletmelerde de en fazla kullanılan ürünler arasındadır. Dolayısıyla işletme kârlılığı adına toplu alım yapılması şart bir kalemdir.

Bu yazımızda nemlendirici krem kullanmanın yararları nelerdir? Cilt tipine uygun nemlendirici nasıl seçilir? Üzerine bilgiler vermeye çalışacağız.

Nemlendirici Krem Kullanmanın Yararları Nelerdir?

Nemlendiricileri; deri, alttaki dokuları kurumaya, enfeksiyona, mekanik strese ve kimyasal tahrişe karşı koruyan bir bariyer görevi görür. Bunun yanında ciltteki işlev bozukluğu, çeşitli dermatit türleriyle ilişkili olarak trans-epidermal su kaybının artmasının neden olur. Nemlendiriciler ciltteki nemin azalmasına engel olurken, dışarıdan cilde zararlı kimyasalların girişini önleyen bir bariyer oluşturur. Cildin pürüzsüz görünümünü ve bütünlüğü koruyan nemlendirici krem kullanmanın daha birçok yararı vardır. Sıralamak gerekirse; 

  • Araştırmalara göre hyaluronik asidin yara iyileşmesinin hızlanmasını desteklediği belirlenmiştir.
  • Mineral yağlar düşük dereceli epidermal antimitotik özelliklere sahiptir. Ve sedef hastalığı gibi epidermal mitotik aktivitenin arttığı dermatozlar için terapötik fayda sağlar.
  • Su bazlı nemlendiriciler, suyun cilt yüzeyinde buharlaşmasıyla soğutma etkisi sağlar. Bazı nemlendiriciler, serinlik hissi verirken dolayısıyla kaşıntı semptomlarını azaltır. Bunu etkiyi  mentol  katkı maddesi yaratır.
  • Palmitoil-etanolami, glisiretinik asit ve vitis vinifera  gibi bazı bileşenler ciltte onarım vazifesi gören anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Dermatit gibi cilt rahatsızlıklarını rahatlatır ve iyileştirir. 
  • Cildi pürüzsüzleştirir iken daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Cildin elastikiyetini artırırken yaşlanmasını önler. 

Özetle su içmek vücudun temel ihtiyacı olduğu gibi cildin de ihtiyacıdır. Nemlendiriciler cildi sağlıklı, parlak ve genç tutmak için hayati önem taşıyan nemlendirme ve beslenme sağlar. Koruyucu bir bariyer oluştururlar, nemi korur ve esnekliği arttırır. Nemlendiriciler ayrıca iltihabı hafifletir, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Kuruluğu ve tahrişi iyileştirirken cildi çevresel hasarlardan korur. Nemlendirici düzenli kullanımla sivilce, kızarıklık ve erken yaşlanma gibi yaygın cilt sorunlarını da en aza indirebilir. Ancak bu avantajlarından yararlanmanın anahtarı cilt tipinize uygun kaliteli nemlendiriciyi seçmekten geçer.

Cilt Tipine Uygun Nemlendirici Nasıl Seçilir?

Sayısız nemlendirici krem çeşidi bulunurken, bu durum seçimde kafa karıştırıcı bir etki yaratır. Dolayısıyla doğru olanı seçebilmek için bazı faktörün değerlendirilmesi gerekir. Cilt tipine, iklime, yaşam tarzı, kişinin cildindeki sivilce veya pigmentasyon gibi faktörler ele alınarak seçim yapılmalıdır. Kısaca cilt tiplerine göre nemlendirici çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yağlı Ciltler: Yağsız ve su bazlı formüle sahip nemlendirici krem seçilmesi gerekir. Kil, odun kömürü ve silika gibi matlaştırıcı veya yağ emici bileşenler gözenekleri tıkamayacağından cildi sağlıkla nemlendirir.
  • Kuru Ciltler: Derinlemesine nemlendiren kremsi, yumuşatıcı açısından zengin nemlendiriciler seçilmelidir. Kurutabilecek alkollü veya parfümlü ürünlerden kaçınılmalıdır.
  • Hassas Ciltler: Potansiyel alerjenler ve kokular içermeyen nemlendiriciler seçilmelidir. Örneğin Aloe Vera, papatya, yulaf ezmesi, yeşil çay polifenolleri ve aynısefa gibi rahatlatıcı bileşenler bu konuda çok iyidir.
  • Normal Ciltler: Hafif, hızlı emilen nemlendiriciler tercih edilmelidir. Orta yağlı olanlar idealdir, ağır kremlerden veya çok hafif olanlardan kaçınılmalıdır.

Cilt yapısına uygun seçildiğinde nemlendirici krem maksimum etki göstererek cilt sağlığını destekler. Bunun yanında salon sahipleri her cilt tipine uygun krem bulundurmak mecburiyetindedir. Çünkü her cilt tipine sahip müşteri salonundan hizmet alırken, memnuniyetlerini sağlamak şarttır. Bunun yanında salonların krem gibi birçok kişisel bakım ürünü ve kozmetik ürünü bulundurması gerektiği düşünüldüğünde toplu alım yapmaları kârlılık açısından oldukça önemli bir adımdır. 

Çiçekler Kozmetik’in online satış sitesi olan Kozmetik Deponda, nemlendirici krem gibi daha birçok ihtiyacını salon sahiplerine ulaştıran bir platformdur. Toplu alım yaparak birim maliyetlerini düşürebilir sürdürülebilir iş başarınızı garanti edebilirsiniz. Piyasaya göre çok daha uygun fiyatlarla satın aldığınız kaliteli ürünler sayesinde işinizi büyütebilir, daha fazla müşteriye hizmet veren bir işletme haline gelebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: İşletmenizi Güçlendirin: Toptan Kişisel Bakım Ürünleri İle Stok Yönetimi
Etiketler: Nemlendirici Krem Faydaları
Şubat 09, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR