En İyi Güneş Kremi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Önemli Nokta

En İyi Güneş Kremi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Önemli Nokta

En iyi güneş kremi ne diye merak mı ediyorsunuz? Merakınızda haksız değilsiniz. Çünkü güneşin yakıcı ve zararlı etkilerinden ancak doğru seçilen ve uygulanan bir güneş kremi ile korunabilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş varlığını net bir şekilde hissettirdi. Şayet önlem alınmazsa kalıcı cildin lekelenmesine ve yanmasına sebep olabilir. Bunun yanında cilt kanseri riskini de artırır. Korunma amaçlı kullanılan güneş kremleri ise günümüzde çok fazla çeşitliliğe sahip. İşte bu durumda seçim yapmayı zorlaştırıyor. Ancak seçim yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları bilmek işinizi kolaylaştırabilir. 

Bu yazımızda en iyi güneş kremi seçilirken dikkat edilmesi gereken 3 noktaya yer vereceğiz. Bu sayede etkin koruma sağlayacak bir ürün satın alabilirsiniz. İşte size seçim yapmanıza yardımcı olacak 3 önemli detay; 

  1. Cilt Tipinize Göre Seçim Yapılmalı!

Farklı cilt tiplerine yönelik üretilen güneş kremleri haliyle farklı formülasyonlara sahiptir. Güneş kremi seçimi yaparken odak noktası öncelikle cilt yapısı olmalıdır. Bu sayede etkili koruma sağlar ve aynı zamanda cilt sağlığını destekler. Kuru cilt yapısına sahip bireyler için nemlendirici özelliği yüksek bir krem seçilmesi önerilir. Bunun yanında yağlı bir cilt yapısına sahip olanların su bazlı güneş kremleri seçmesi gerekir. Aksi takdirde fazla yağlı krem sivilcelenmeye neden olabilir. 

  1. Güneş Kremi İçeriğine Çok Dikkat Edilmeli!

En iyi güneş kremi seçmek için ikinci odak nokta kremin içeriğidir. Güneşin UV ışınlarına karşı koruyan sağlayan kremler seçilmelidir. Geniş spektrumlu olarak sayılan bu ürünler etkin ve güçlü bir koruma sağlar. UVB ışınlarından korunma sağlanmadığı takdirde cilt kanseri oluşumunu tetikleyebilir. UVA ise cilt renk değişimlerine ve güneş yanıklarına neden olur. Bu korumaların sağlanması için içeriğinde titanyum dioksit ve çinko oksit bulunan kremler seçmeye özen gösterilmelidir. Bu iki bileşen güneşin bu zararlı UV etkilerine karşı kalkan görevi görür.

  1. Yüksek Koruma Faktörlü Bir Ürün Seçilmeli!

En iyi güneş kremi seçerken diğer bir noktada SBF yani koruma faktörüdür. Faktör ne kadar fazlaysa o kadar uzun süre koruma sağlar. Yani koruma etkisi uzun sürer. Ancak toplumda faktör konusunda bir yanılgı vardır. Bu da koruma faktörünün fazla olmasının daha fazla koruma sağladığıdır. Aksine her fazla faktör kremin koruma süresini uzatır. Özellikle uzun süre güneş altında kalan kişilerin yüksek faktörlü güneş kremi almaları önerilir. Örneğin 30 faktörlü bir güneş kreminin koruma süresi 150 dakika civarıdır. Uzmanlar tarafından sağlıklı bronzlaşma için en az 30 faktörlü kremin kullanılması önerilir. 

Bunların yanında en iyi güneş kremi seçerken ayrıca üretim ve son kullanma tarihine de özen gösterilmesi gerekir. Çünkü rafta bekleyen ürün içindeki bileşenlerin etkisi azalır ve koruyuculuğunu kaybeder. Bu yüzden son kullanma tarihi yaklaşan ürünler satın alınmamalıdır. Bunun yanında şayet kremin koruyuculuğunu artırmak istiyorsanız kullanma zamanlaması da önemlidir. Güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürülmesi önerilir. Böylelikle cilde nüfus eder ve bir koruma bariyeri oluşturur. Ayrıca sürekli su ile temas edilecekse 2 saatte bir yenilenmesi gerekir. 

Bir hayat kaynağı olan Güneş, aynı zamanda zararlı UV ışınları da yarar. Bu yüzden cildin etkili ve sürekli olarak bu zararlı etkilerden korunması gerekir. Satın alınacak kremin güvenilir ve kaliteli bir markadan satın alınması da etkinliği açısından çok önemlidir. 

Kozmetik Deponda eczane, market ve kozmetik ürün satış mağazalarına en iyi güneş kremi markalarını toptan satış yapan bir platformdur. Çiçekler Kozmetik markası olan online satış platformunda Nivea, Loreal ve Neutrogena gibi dünyaca bilinen markaların güneş kremlerini toptan satın alabilirsiniz. Böylelikle eczaneniz veya marketinizin karlılığını artırabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Güneş Kremi Tedariğinde Toptan Seçeneği ile İşinizi Kolaylaştırın


 
Etiketler: güneş kremi
Ekim 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR